MyBarát
Beküldte: Admin, 2011.01.04. 22:36
Gombamódon szaporodnak a közösségi oldalak az Internet világában. Hogy miért? Mert van rájuk igény. Társas lények vagyunk, imádunk ismerkedni, új barátokat szerezni. Sőt ezen felül hajt minket a kíváncsiság. Szeretjük tudni, hogy mit művelnek az ismerőseink. Vannak önálló véleményeink és érzelmeink, ugyanakkor sokszor hatnak ránk a külső tényezők is. Mi emberek, csak a közösségi kapcsolataink révén tudunk igazán egyedi személyiségé válni. Egy azonban biztos, hogy életünk során a barátságok rendkívül meghatározóak.

Szeretném bemutatni a MyBarát.hu (http://www.mybarat.hu) magyar nyelvű közösségi oldalt, mely az ismertégi hálózatok egyvelegét kínálja. Különleges neve ellenére, egy jól átgondolt honlapról van szó. Pár alapadat megadása után egyből használható a rendszer. A regisztrációhoz meghívó nem szükséges. Az oldalon elsősorban tulajdonságokra lehet szavazni, de rengeteg már ismert funkciót tartalmaz. Könnyen lehet hasonló tulajdonságú emberekre találni, és új barátságokat építeni.

A kezdőlapon Kedv-kotta segítségével láthatjuk az oldalon regisztrált felhasználók hangulatát. Az aktuális fejlesztésekről friss híreket olvashatunk, valamint a honlap készítői mindennap meglepnek egy-egy érdekes linkajánlóval és egy napi fényképpel. A tagok legfrissebb mozzanatait figyelemmel követhetjük az eseménynaplóban, egy hagyományos Üzenő-falon pedig könnyen teret nyerhetünk. Regisztráció nélkül bárki beküldhet hivatkozásokat a közösségi linktárba, ez egy remek reklámozási lehetőség is egyben.

A beállítások menüpontban a valódi nevünket elrejthetjük, sőt e-mail címünk egyáltalán nem lesz publikus. Ez lényegében egy elég nagy anonimitást jelent egy átlagos közösségi portáltól eltérően. Kép feltöltése sem kötelező! Azonban megadhatjuk a kedvenc sorozataink és filmjeink címét, az általunk olvasott könyvek és újságok nevét, írhatunk egy rövid bemutatkozást.

Most pedig nézzük az alap funkciókat! Mint a legtöbb közösségi portálon, így itt is lehet barátokat jelölni. Érdekesség, hogy maximum 50 barátot jelölhetünk, míg látható az összes felhasználó, de mások ismerőseit nem tekinthetjük meg. 130 karakterben beküldhetjük a barátaink legfontosabb tulajdonságait. Megtudhatjuk, hogy egy-egy emberi tulajdonság mennyire fontos az életben. Névtelenül készíthetünk szavazásokat bármilyen témában. Lehetőség van privát levelezés használatára, valamint az oldalon található egy nagyon egyszerű fórum is. A fórumban bárki nyithat új topikot, az adminisztrálási jogokkal az adott felhasználó rendelkezik.

A napló működése a Twitter rendszeréhez hasonlít. Egy megadott szó után leírhatjuk a mondanivalónkat, a beküldött szöveg láthatóságát pedig kedvünkre szabályozhatjuk. Kommentet is fűzhetünk egy-egy eseményhez. Olvasnivaló is akad bőven, a Magazinban mindig találunk friss cikkeket. 2010. január elsejétől itt készül az ország legnagyobb népmeséje. Minden felhasználó hozzáfűzhet egy mondatot a népmeséhez.

Miért jó a MyBarát.hu? Mert egy tartalmas és egyben könnyen kezelhető honlap. Egyszerű funkciókkal rendelkezik. Fontos témát bontogat, mert barátok nélkül az életünk szinte elképzelhetetlen.Hozzászólás beküldése
Név*:
E-mail cim*:
Üzenet*:
Ellenőrző kód*:
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

Vissza         KezdőlapLegfrissebb hozzászólások:
Weboldal 45 ezer forintért!
Pilis Rádió (FM 91.1)
Admin
Pilis Rádió (FM 91.1)
Tomka

Legolvasottabb hírek:
Vers Vonat - Forgácsolt Kultúra (21293)
A Szentendrei HÉV egyik szerelvényében a reklámok helyett versek várják az utazókat szeptember hónapban. (A verseket azon a HÉV szerelvényen találjuk amelyen másfajta ablakok vannak.)

Bükkös-parti nagytakarítás (20090)
A Bükkös-partiak Baráti Köre Egyesület szervezésében őszi Bükkös-parti nagytakarítást rendeznek szeptember 25-én, szombaton.

Pilis Rádió (FM 91.1) (8129)
1995 augusztusában alakult a Pilis Rádió, amely rövid időn belül a Dunakanyar lakóinak kedvenc rádiócsatornája lett. Kezdetben az FM 91.1-en a Duna rádió után volt hallható este 6-tól reggel 6 óráig, majd hamarosan a nap 24 órájában szólt. A szentendrei rádióműsort elsőnek az Izbégi elágazástól, majd a Dunakorzóról sugározták. Pár évvel ezelőtt a frekvencia új tulajdonosa a nyíregyházi Sunshine lett, majd ezt követően a százhalombattai Rádió 6. A Pilis Rádió már csak az emlékeinkben van, meg egy reklámtáblán, valahol itt Szentendrén.

Legfrissebb bejegyzések:
teszt
Mária-napi megemlékezés
A városismereti kvízjáték nem állt meg!
Weblapkészítés Szentendrén!
Weboldal 45 ezer forintért!
Webes megjelenés 2012-ben!
Múlt idéző: Szentendrei Kocsigyár
Teszt Endre - Nyeremény felajánlása
Legszebb helyek a Dunakanyarban
Több mint 300 kérdés Szentendréről!

Linkajánló
FeriWEB.hu - Weblapkészítés, Keresőoptimalizálás
Izbég honlapja
Legszebb helyek
Legszebb helyek - Magyarországon
Pest Megyei Könyvtár
Szentendre város
Szentendre.Lap.hu linkgyűjtemény
Szentendrei cég linkgyűjtemény
Teszt Endre - Városismereti kvízjáték
Tropical Állateledel - Szentendre HÉV állomás

Szerkesztőség
Admin - Főszerkesztő
kleinferi(k.u.k.a.c)freemail.hu
teszt - Vendég
web(k.u.k.a.c)feriweb.hu