Több mint 300 kérdés Szentendréről!
Beküldte: Admin, 2011.07.16. 21:11
Tudtom szerint nincs még egy település az országban, mely elmondhatja magáról, hogy több mint 300 kérdéssel rendelkező városismereti kvízjátékkal rendelkezik. Bízom benne, hogy a szentendreiek többsége már ismeri a Teszt Endrét, ha még nem találkozott a programmal, engedje meg: hogy bemutassam. Régi tesztelőimnek is tudok újdonságot mondani: részletekért olvasson tovább!

2007-ben találtam ki a Teszt Endre nevű internetes kvízjátékot. Kezdetben csak a városunk történelmével kapcsolatosan voltak kérdések, mára ez tovább bővült a helyszínek ismeretével, a tájékozódással, valamint kiegészült sok Szentendréhez köthető „szomszédos” kérdéssel. Az adatbázis bővítésre nem állt meg, hétről-hétre egyre több kérdést veszek fel a Teszt Endrébe.

A városismereti teszem célja, hogy az itt élő emberek játékosan megismerjék a városunk múltját, jelenét és jövőjét. A Teszt Endrét nem csak felnőtteknek ajánlom. Szeretném, ha a szentendrei általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások is megpróbálkoznának a teszt kitöltésével.


A kérdések összeállításánál figyeltem, hogy a könnyű és a nehéz kérdések ugyanolyan arányban legyenek, ám ezek játékba kerülése véletlenszerűen történik. A tesztelőim kérésére pár hete bevezettem a válaszok sorrendjének állandó változtatását, így ugyanarra a kérdésre mindig más betűjelnél jelenik meg a helyes megfejtés. A teszt kitöltése során 25 véletlenszerűen kiválasztott kérdésre kell válaszolni. Hibás válasz esetén a helyes megmutatása, jó válasz esetén +1 pont jár. Az eredményekről százalékos összesítések, átlag számítások, és egyéb statisztikák készülnek.

A Teszt Endre kérdései nem mondhatók egyhangúnak, próbálok különböző témákat felvonultatni. Mivel nehéz kérdések is előbukkannak, így senkitől sem várom el a hibátlan kitöltést. Mint említettem, a játék célja az, hogy minél többet megtudjunk a lakóhelyünkről. Nem ismerhetjük a város összes utcáját, történetét, nevezetességét és látnivalóját. Ugyanakkor, ha nyitottak vagyunk az új ismeretekre, és szeretnénk tudni, hogy hol is élünk, tudásunkat megpróbálhatjuk bővíteni.

A következőkben ajánlóként nézzünk pár Teszt Endrés témát. Ugyebár sok szentendrei minden nap a H5-ös jelzésű HÉV-el utazik Budapestre, de vajon tudják, hogy hány kocsival közlekedik a szerelvény? Szentendre környékén hol pihent meg barátaival a legnagyobb magyar költőnk Petőfi Sándor? Avagy hogyan köthető városunkhoz Móricz Zsigmond? Vannak más témák is: például hol található a Korona étterem? Mit jelent a filoxéra? Azt hinnénk, hogy az előbb említett szónak semmi köze a városhoz, pedig nagyban befolyásolta az itt élő emberek életét. Azt tudja, hogy mit ábrázol Szentendre címere?


Tesztelje tudását most!
http://www.tesztendre.jovonek.huHozzászólás beküldése
Név*:
E-mail cim*:
Üzenet*:
Ellenőrző kód*:
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

Vissza         KezdőlapLegfrissebb hozzászólások:
Weboldal 45 ezer forintért!
Pilis Rádió (FM 91.1)
Admin
Pilis Rádió (FM 91.1)
Tomka

Legolvasottabb hírek:
Vers Vonat - Forgácsolt Kultúra (21288)
A Szentendrei HÉV egyik szerelvényében a reklámok helyett versek várják az utazókat szeptember hónapban. (A verseket azon a HÉV szerelvényen találjuk amelyen másfajta ablakok vannak.)

Bükkös-parti nagytakarítás (20085)
A Bükkös-partiak Baráti Köre Egyesület szervezésében őszi Bükkös-parti nagytakarítást rendeznek szeptember 25-én, szombaton.

Pilis Rádió (FM 91.1) (8121)
1995 augusztusában alakult a Pilis Rádió, amely rövid időn belül a Dunakanyar lakóinak kedvenc rádiócsatornája lett. Kezdetben az FM 91.1-en a Duna rádió után volt hallható este 6-tól reggel 6 óráig, majd hamarosan a nap 24 órájában szólt. A szentendrei rádióműsort elsőnek az Izbégi elágazástól, majd a Dunakorzóról sugározták. Pár évvel ezelőtt a frekvencia új tulajdonosa a nyíregyházi Sunshine lett, majd ezt követően a százhalombattai Rádió 6. A Pilis Rádió már csak az emlékeinkben van, meg egy reklámtáblán, valahol itt Szentendrén.

Legfrissebb bejegyzések:
teszt
Mária-napi megemlékezés
A városismereti kvízjáték nem állt meg!
Weblapkészítés Szentendrén!
Weboldal 45 ezer forintért!
Webes megjelenés 2012-ben!
Múlt idéző: Szentendrei Kocsigyár
Teszt Endre - Nyeremény felajánlása
Legszebb helyek a Dunakanyarban
Több mint 300 kérdés Szentendréről!

Linkajánló
FeriWEB.hu - Weblapkészítés, Keresőoptimalizálás
Izbég honlapja
Legszebb helyek
Legszebb helyek - Magyarországon
Pest Megyei Könyvtár
Szentendre város
Szentendre.Lap.hu linkgyűjtemény
Szentendrei cég linkgyűjtemény
Teszt Endre - Városismereti kvízjáték
Tropical Állateledel - Szentendre HÉV állomás

Szerkesztőség
Admin - Főszerkesztő
kleinferi(k.u.k.a.c)freemail.hu
teszt - Vendég
web(k.u.k.a.c)feriweb.hu