Kérdés: Mit hiányoltok a városból?
Beküldte: Admin, 2010.09.08. 21:15
A Szentendrei Főtéren (mármint ezen a hírportálon) többször rendezek közvéleménykutatást. Próbálok mindig feltenni valami helyi kérdést. Regisztráció nélkül bárki leírhatja a véleményét.

Mai kérdésem, hogy mit hiányoltok a városból? Egyszerű, de nagyszerű kérdés. Megmozgatja az emberek fantáziáját. Minden ember más és más várost szeretne, nézzük meg, hogy milyen ötletek születnek.

Természetesen a hozzászólásokat írhatjátok becenévvel is, a lényeg, hogy a könnyebb kapcsolattartás és beszélgetés érdekében mindig ugyan azt a nevet használjátok. A beküldött hozzászólásokat a nap folyamán többször átnézem, ha szükséges törlöm őket. A visszaélések elkerülésének érdekében a küldő IP címét, és HOST nevét eltárolom, de ezeket az adatokat nem teszem elérhetővé.

De vajon mit hiányolunk a városból? Nézzük pár példát, hátha ezek alapján a ti fantáziátok is beindul. Kerékpárút, McDonalds, közvilágítás, vízcsap, több nyilvános WC a belvárosban, stb.



Hozzászólás beküldése
Név*:
E-mail cim*:
Üzenet*:
Ellenőrző kód*:
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

Justify justify(k.u.k.a.c)citromail.hu 2011.03.26. 18:09
Én azt nem értem, hogy miért kell betonnal kiönteni a macskakövek helyét ideiglenesen a belvárosban?

Szegő András szegoandras.szentendre(k.u.k.a.c)gmail.com 2011.03.26. 17:58
Életet a belvárosba, ami nem ér véget délután 6-kor. Ha Szte. mediterrán városnak tekinti magát (úgy legyen!), akkor meg kell nézni egy-két mediterrán kisvárost, akárcsak itt a szomszédban, az Adria mellett. Ott délután 6-kor kezdődik az élet és tart éjszaka kettőig. Ahhoz pedig, hogy ez így legyen, az kell, hogy a turisták ne rohanjanak vissza Bp-re, hogy az estét már ott töltsék. Továbbmegyek: ez csak akkor lesz így, ha nyílik Szte.-én legalább két-három, legalább négy-, de inkább ötcsillagos szálloda.

Justify jusftify(k.u.k.a.c)citromail.hu 2011.01.02. 21:30
Most változott a HÉV menetrend. Bár én csak azt vettem észre, hogy megint hosszabb lett a menetidő, valamint a tájékoztatókra 2011 január 1 helyett 2010-et nyomtattak.

Gyöngybagoly Bfeherilona(k.u.k.a.c)gmail.com 2010.12.08. 08:12
Csatlakozom Justifyhez! Egy normális HÉV-autóbusz menetrendet. Ez szerintem csak jóindulat kérdése lenne.
Hiányolom továbbá az akadálymentesítést. Konkrétan az Okmányirodáét. Jó tudom, ez egyéni probléma, kevés embert érint, de azért jó lenne, ha megoldanák.

Dzsizu i7za(k.u.k.a.c)hotmail.com 2010.11.14. 21:15
Kettes számú problémakör: szemét.
Átlagos nyári estéken a korzót elönti a szemét, hiszen 1.) sok fiatal szórakozik ott 2.) ehhez nem arányos a szemétszállítás rendje. Máskor is megfigyelhető probléma a Belvárosban, pl.
A szelektív szigetek pedig legális vadlerakóként üzemelnek, sajnos. Továbbá ritkán szállítják a szemetet ott is. Hiányolom a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tájékoztatást is.
A komposztálható zöldhuladékot pedig külön kellene gyűjteni későbbi felhasználásra, pl kistérségen belül egy komposztálóüzemet létesíteni, ami a kész komposzt-trágyát pl Szentendrei-sziget mezőgazdasági területein hasznosíthatná.

Dzsizu i7za(k.u.k.a.c)hotmail.com 2010.11.14. 21:08
A város tereit gyakrabban kellene karbantartani. Turizmus központú város vagyunk, ehhez viszont az is kellene, hogy vonzó képet nyújtson a város.
Nagyon sok a Belvárosban érdemtelenül lepusztult épület, melyeket ezer és egy módon lehetne hasznosítani, ehelyett az enyészet támadja őket csak.

Spenót spenot55(k.u.k.a.c)gmail.com 2010.11.14. 15:16
A szemléletet. Mármint azt, hogy nincs a városvezetésnek épkézláb koncepciója.
Olvasom itten a néhány hozzászólót, hogy tisztaság, bringaút, történelemhamisítás, buszmegálló név... Biztos, hogy ezek olyan eszeveszett problémák? Tegyük fel (teoretice!), hogy ezeket üstöllést megoldja a városvezetés. Biztos, hogy menten élhetővé válik ez a város, amelyik látványra és tartalmában is egyre viharvertebb? Amíg nincs igazi gazdája a városnak, lehet ilyen piszlicsáré ügyeken rugózni, sőt, megoldást mímelve orvosolni, de semmivel sem lesz élhetőbb, vonzóbb hely.

Justify justify(k.u.k.a.c)citromail.hu 2010.09.20. 21:48
Ha már a név elhagyásról beszélünk, ugyan ez igaz a buszmegálló nevekre is. Gondolok itt a "Szentendre, Sportpálya" elnevezésre, ami régebben "Izbég, Sportpálya" volt, utóbbi név jobban tetszik, és én ma is azt használom.

L.né Szvoboda Zsóka lakatos2(k.u.k.a.c)t-online.hu 2010.09.20. 08:38
Nagyon hiányolom a történelmi városrészeket jelző táblákat. Felháborít, hogy a hivatal munkatársai nem tudják, vagy nem használják ezeket az elnevezéseket, de a néhány éve beköltözők sem. Pl. a választási körzetek kialakításakor, Alsó- Izbég nem szerepel, de még az izbégi részhez sem tartozik a hivatal szerint. Van Alsó-Pismány, Felső-Pismány, de Izbégnek az alsó része már nincs. Ez történelemhamisítás, Szentendre történetének meghamisítása. Néhány év múlva senki sem tudja, hogy hol lakik, csak annyit, hogy Szentendrén, de ez a megjelölés, nekünk, régi szentendreieknek, kevés. A V,SZ. RT. zöld lomtalanítási ütemezésén is eltűnt ez a városrész. Elvárom, sőt követelem, hogy múltunkat ne merje meghamisítani senki . Ha pedig valaki nem tudja, hol él, hol dolgozik, ne írhasson ostobaságokat.

Justify justify(k.u.k.a.c)citromail.hu 2010.09.17. 11:04
Olyan buszmenetrendet, amely nem a HÉV indulása után fél perccel ér le az állomásra.

Justify justify(k.u.k.a.c)citromail.hu 2010.09.09. 20:58
Célszerű lenne a Pomázi elágazás és a Luppa-sziget között a dunaparti kerék párút tovább építése.

Süni60 szarkakarolyeseva(k.u.k.a.c)t-online.hu 2010.09.09. 14:31
Rendezettség, tisztaság, virágos város

Vissza         Kezdőlap



Legfrissebb hozzászólások:
Weboldal 45 ezer forintért!
Pilis Rádió (FM 91.1)
Admin
Pilis Rádió (FM 91.1)
Tomka

Legolvasottabb hírek:
Vers Vonat - Forgácsolt Kultúra (25251)
A Szentendrei HÉV egyik szerelvényében a reklámok helyett versek várják az utazókat szeptember hónapban. (A verseket azon a HÉV szerelvényen találjuk amelyen másfajta ablakok vannak.)

Bükkös-parti nagytakarítás (24799)
A Bükkös-partiak Baráti Köre Egyesület szervezésében őszi Bükkös-parti nagytakarítást rendeznek szeptember 25-én, szombaton.

Hol kapható Szentendre legfinomabb fagylaltja? (13876)
A Szentendrei Főtéren (mármint ezen a hírportálon) többször rendezek közvélemény kutatást. Próbálok mindig feltenni valami helyi kérdést. Regisztráció nélkül bárki leírhatja a véleményét.

Legfrissebb bejegyzések:
teszt
Mária-napi megemlékezés
A városismereti kvízjáték nem állt meg!
Weblapkészítés Szentendrén!
Weboldal 45 ezer forintért!
Webes megjelenés 2012-ben!
Múlt idéző: Szentendrei Kocsigyár
Teszt Endre - Nyeremény felajánlása
Legszebb helyek a Dunakanyarban
Több mint 300 kérdés Szentendréről!

Linkajánló
FeriWEB.hu - Weblapkészítés, Keresőoptimalizálás
Izbég honlapja
Legszebb helyek
Legszebb helyek - Magyarországon
Pest Megyei Könyvtár
Szentendre város
Szentendre.Lap.hu linkgyűjtemény
Szentendrei cég linkgyűjtemény
Teszt Endre - Városismereti kvízjáték
Tropical Állateledel - Szentendre HÉV állomás

Szerkesztőség
Admin - Főszerkesztő
kleinferi(k.u.k.a.c)freemail.hu
teszt - Vendég
web(k.u.k.a.c)feriweb.hu